Bakterija Helicobacter pylori in njeno naravno zdravljenje 

bakterija helicobacter pylori

Ali je možno naravno zdravljenje Helicobacter pylori? Se je te bakterije možno znebiti še kako drugače kot s pomočjo antibiotikov? Je treba nujno jemati antibiotike in ali je res, da antibiotiki ne pomagajo vedno? Kaj narediti v primeru, če antibiotiki niso učinkoviti? Ali lahko antibiotiki uničijo koristne bakterije v želodcu in prebavilih in kako se to pozna na prebavi? Kaj storiti, če vam zdravniki ugotovijo, da imate v želodcu omenjeno bakterijo oziroma če imate simptome, ki kažejo na to, da se je naselila v vašem želodcu? Kakšni ukrepi so priporočljivi in katere naravne metode so na voljo v ta namen? 

Ustrezna prehrana je zelo pomembna 

Helicobacter pyloriZa premagovanje bakterije Helicobacter pylori je zelo pomembna ustrezna prehrana, ki je pravzaprav ključen del naravnega zdravljenja, zato je v primeru, da imamo v želodcu omenjeno bakterijo, zelo pomembno, kaj jemo oziroma kakšno prehrano uživamo. Gre namreč za želodčno bakterijo, težave z njo pa se najprej pokažejo ravno kot težave s prebavo, napihnjenost, bolečina v trebuhu in podobno. Zato je zelo pomembno, da se pravilno prehranjujemo. Priporočljivo je uživanje živil, kot so na primer: 

  • brusnice, 
  • brokoli, 
  • zelje, 
  • česen, 
  • čebula, 
  • por, 
  • ingver, 
  • kurkuma, 
  • živila, ki vsebujejo vitamin C, 
  • živila, ki vsebujejo omega 3 maščobne kisline. 

Zelo koristno je tudi pitje zelenega čaja, ki lahko pripomore k dobremu počutju in izboljšanju stanja. Lahko si pripravite tudi ingverjev čaj ali čaj iz korenine kurkume. Ravno tako pa si lahko pomagate tudi z uživanjem olja origana, ki deluje antibakterijsko, vendar tako, da uničuje zgolj slabe bakterije v želodcu in ne tudi dobrih. To je namreč le problem antibiotikov, ki so sicer lahko učinkoviti pri uničevanju omenjene bakterije, vendar je njihov problem v tem, da uničujejo tudi vse dobre bakterije, ki jih je v želodcu nujno treba imeti, če želimo biti zdravi in imeti dobro prebavo. 

Zeolit za boj proti Helicobacter pylori 

Za boj proti Helicobacter pylori pa vam lahko pomaga tudi zeolit. Nase veže strupe in škodljive snovi, zato je ta vulkanski prah pametno uživati. Veliko ljudi ga uporablja tudi za razstrupljanje telesa, saj je pri tem nadvse učinkovit. Poleg tega pa gre tudi za snov, ki zelo pozitivno vpliva na prebavni trakt in pomaga proti tej trdovratni bakteriji, ki se naseli v želodcu. Na tak način torej lahko poskrbite za naravno zdravljenje.