Vitex kapsule iz navadne konopljike

Navadna konopljika - vitex

Vitex - navadna konopljika (Holistic)Vitex kapsule so narejene iz navadne konopljike, rastline, ki je dobro poznana v ljudskem zdravilstvu že stoletja in so jo uporabljali že starodavni zeliščarji. Plod te rastline namreč vpliva na hormonsko ravnovesje v telesu ter uravnava in normalizira vrednosti hormonov. Zaradi tega je z njim mogoče uravnavati menstrualni cikel, blažiti težave, povezane z njim ter s PMS, obenem pa navadna konopljika na naraven način lajša tudi simptome menopavze.

Več o tej rastlini in prehranskem dodatku, ki je narejen iz nje, si lahko preberete na: https://www.holistic.si/izdelek/vitex-ali-navadna-konopljika-600-mg/

Poskrbite za hormonsko ravnovesje na naraven način

Hormonsko ravnovesje se pri ženskah hitro poruši. Že samo menstrualni cikel povzroča spreminjanja hormonske slike, kar vpliva tako na počutje kot na razpoloženje. Še večje spremembe pa se na področju hormonov dogajajo v menopavzi. Ravno zato je dobro, da vsaka ženska pozna izdelke, kot so vitex kapsule, saj si z njimi lahko pomaga doseči hormonsko ravnovesje na naraven način – s pomočjo plodu navadne konopljike (Viex Agnus Castus) oziroma izvlečka, pridobljenega iz nje.

Za ženske, ki imajo težave s hormoni

menopavza - pomanjkanje estrogenaImate težave s hormoni? Je vaše hormonsko ravnovesje morda porušeno? Na svoji koži pogosto občutite nihanje hormonov, zato bi želeli izboljšati svojo hormonsko sliko? Ne želite jemati zdravil v ta namen, ampak želite za svoje hormone in njihovo ravnovesje poskrbeti na čim bolj naraven način? Vitex kapsule so primerne za vse ženske, ki želijo poskrbeti za svoje hormone brez zdravil. Gre za naravni dodatek, ki nima nobenih stranskih učinkov in ki se ga lahko jemlje:

 • za boljše delovanje endokrinega sistema,
 • v času menstruacije,
 • za lajšanje težav, povezanih z menstruacijo,
 • za boljše počutje med menstruacijo,
 • za zmanjšanje bolečin ob menstruaciji,
 • za lažje prenašanje težav, povezanih s PMS,
 • za uravnavanje menstrualnega ciklusa,
 • v primeru porušenega menstrualnega ciklusa,
 • za uravnavanje estrogena in progesterona v telesu,
 • v času prenehanja jemanja kontracepcijskih tablet, saj lahko na tak način poskrbimo za in hitrejše ponovno vzpostavljanje menstrualnega cikla,
 • za vzpostavljanje hormonskega ravnovesja v menopavzi,
 • za boljše počutje v menopavzi in manj težav z njo.

Kako delujejo vitex kapsule?

Vitex kapsule so naravni prehranski dodatek, narejen iz zelišča, ki ga že stoletja uporabljajo ženske za lajšanje različnih težav. Lahko se jih jemlje preventivno ali v primeru, ko nastopijo težave s hormoni. Te se navadno pokažejo že med menstrualnim ciklusom, še bolj izrazite pa lahko postanejo v menopavzi, ko se običajno hormonsko ravnovesje poruši. Zaradi tega je zelo pomembno narediti vse za to, da ga zopet vzpostavimo, pri čemer si lahko pomagamo tudi z navadno konopljiko, ki zelo pozitivno vpliva na endokrini sistem in hormone v ženskem telesu.

Ta naravni izdelek je primeren tudi za vegane in nima stranskih učinkov, rezultati jemanja pa se navadno pokažejo v nekaj mesecih, zato je z jemanjem priporočljivo vztrajati toliko časa. Zadostuje jemanje ene vitex kapsule na dan, zelo priporočljivo pa je, če se odločite tudi za jemanje omega 3 kapsul, saj vzajemni učinek zdravih maščob in navadne konopljike lahko zelo pozitivno vpliva na telo in izboljša počutje med menstruacijo ter pred njo, obenem pa poskrbi tudi za manj težav v menopavzi.