Kvalitetni parketi za vaš dom

Doma se radi dobro počutimo, zato že pri opremljanju doma poskrbimo za prijetno opremo, ki nam je všeč, je udobna in trpežna, tako da tudi njeno vzdrževanje ni zahtevno. Včasih je pri opremljanju težko najti opremo, ki ustreza vsem našim zahtevam. Tisto, kar je lepo, ni nujno tudi enostavno za čiščenje in vzdrževanje, tisto, kar je udobno, pa ni nujno lepo. Marsikdo si predstavlja, da je tudi s talnimi oblogami tako, saj najbolj praktične talne obloge, kot so na primer topli podi, niso tako lepi na pogled kot parketi, ki pa so po mnenju marsikoga bolj občutljivi. Pa so res?

Tudi parketi so trpežni

Kvalitetni parketi so brez dvoma trpežna talna obloga, če so pravilno položeni. Tako lahko zdržijo cela desetletja, pa tudi potem jih še ni treba zamenjati, ampak je dovolj že, če jih na novo pobrusimo. Kar pomeni, da so skoraj večni, kar za različne druge talne obloge ne moremo trditi.

Nakup in polaganje parketa je tako naložba za dolgo obdobje, zato moramo nanjo tudi gledati s tega vidika. To pomeni, da se nam splača poskrbeti, da naš dom opremimo s kvalitetnimi parketi, četudi je njihova cena zato nekoliko višja, saj bomo z njimi bolj zadovoljni in jih bomo lahko uporabljali tudi več časa.

Tudi parketi so enostavni za polaganje, čeprav marsikdo misli, da to ni res. Obstajajo namreč gotovi parketi v obliki plošč, katerih polaganje ni prav nič bolj zahtevno, kot polaganje kakšne druge talne obloge. To pomeni, da delo poteka hitro in da je menjava talne obloge gotova v nekaj dneh, kar vključuje tudi sušenje.

To, da so kvalitetni parketi tudi lepi, pa seveda vsi vemo. Cenejši parketi velikokrat svoj pravi obraz pokažejo že po nekaj letih, ko se na njih vidi vsaka praska, obledijo oziroma kako drugače spremenijo barvo in podobno, kar pa za parkete, narejene iz kvalitetnega lesa nikakor ne velja, saj bodo enako lepi ostali tudi čez 5 ali 10 let.

Če bi radi svoj dom opremili s kvalitetnim parketom, si oglejte ponudbo na www.onis.si – na voljo so vam različni parketi za vsak okus!