Dobre kreme za obraz poskrbijo za skorajda čudežne rezultate

Se pri nakupu negovalne kozmetike pogosto zadovoljite s prvim izdelkom, ki vam pride pod roke? Čeprav se vam morda zdi, da med posameznimi izdelki, na primer kremami, ni bistvene razlike, je resnica precej drugačna. S pomočjo kreme za obraz iz kakovostnih sestavin, ki je resnično primerna za vas, bo vaša koža že po nekaj nanosih kot prerojena. Ne zadovoljujte se torej s solidnimi učinki, če lahko dosežete zares osupljive rezultate!

Za začetek morate ugotoviti, kateri je vaš tip kože

Da bi bil lahko učinek kreme za obraz čim boljši, morate najprej določiti, med kateri tip se uvršča vaša koža. Najpogostejši tipi so mastna, mešana, suha, normalna in občutljiva koža. Znotraj teh tipov pa lahko govorimo tudi o različnih podtipih. Vsaka koža je seveda povsem unikatna, vendar pa večinoma obstajajo prevladujoče lastnosti, na podlagi katerih je mogoče umestiti kožo med enega izmed naštetih tipov.

Ko ugotovite, katere lastnosti najbolje opišejo vašo kožo, bo izbira kreme in drugih negovalnih izdelkov, kot so denimo toniki in serumi, za vas mnogo lažja. Če bi na primer za nego mastne kože uporabljali kozmetiko, ki je namenjena za zelo suho kožo, bi namreč naredili precej več škode kot koristi.

Pri izbiri kreme za obraz se izogibajte sintetičnim sestavinam

Informacija o tipu kože pa še ni dovolj za izbiro pravega negovalnega izdelka, ki bo poskrbel za mladosten videz vaše kože. Med drugim je zelo pomembno, da ste pri nakupu pozorni na seznam sestavin. Ni namreč pametno, da uporabljate izdelke, ki vsebujejo sestavine, kot so umetne dišave in barvila, fenoksietanol ter parabeni.

Te in podobne sestavine namreč pogosto dražijo kožo, obenem pa predstavljajo nevarnost za vaše zdravje. Po drugi strani pa naravne sestavine spodbujajo obnovo kože in njeno optimalno stanje. Uporaba resnično kakovostnih izdelkov iz naravnih, rastlinskih sestavin, ki so po možnosti pridobljene s procesom ekološke pridelave, je nedvomno najbolj zanesljiva pot do prečudovite kože. Kvaliteta naj ima torej pri negi kože  vedno prednost pred kvantiteto.