Gotovi parketi vseh vrst

Talne obloge sodijo med najbolj obremenjene gradbene elemente, zato jih je treba premišljeno izbrati. Katera bi bila najbolj primerna za vas? Če opremljate svoj dom, potem si gotovo želite izbrati talno oblogo, ki ne zahteva posebnega vzdrževanja, a je hkrati zelo lepa in prijetna na otip – torej lahko po njej hodite tudi bosi, se na njej na tleh igrajo otroci in tako dalje. Med njimi dobro izbiro zagotovo predstavljajo tudi gotovi parketi.

Različni gotovi parketi

Na voljo so zelo različni gotovi parketi. Ti so lahko dvoslojni ali troslojni, pri katerih je zaradi treh plasti stabilnost še večja, zato so primerni tudi za bolj obremenjene površine. Njihove lastnosti, kot so trdota, barva, kakovost …, so predvsem odvisne od dreves oziroma lesa, iz katerega so izdelani, zato je zelo pomembno, katero vrsto izberete. Prav tako pa vrsta lesa vpliva tudi na videz oziroma na končni izgled.

Pri tem je treba razmišljati tudi o končni obdelavi oziroma zaščiti, saj je ta zelo pomembna. Pri tem se lahko uporabljajo laki ali različna olja, ki poskrbijo za bolj naraven videz lesa, zato so v zadnjih letih postali zelo popularni. Če se odločite za tak način zaščite, morate uporabiti kakovostno in skrbno izbrano olje, seveda pa je to enako pomembno tudi, če se odločite za izbiro laka. Ustrezna zaščita bo poskrbela za to, da boste v vaši talni oblogi lahko uživali vrsto let.

Kako torej poskrbeti za to, da boste izbrali ustrezno? Pred izbiro talne obloge se dobro posvetujte s strokovnjakom glede kakovosti in primernosti za določen prostor, saj je zelo pomembno, da se odločite pravilno, saj jo kupujete za več let. Pri tem pa ne pozabite na to, da je enako pomembno tudi kakovostno polaganje, zato je treba zelo dobro premisliti, komu ga zaupati, da bo delo res opravljeno tako, kot je treba.