Betonske kanalete za odvodnjavanje meteorne vode

Hauraton Betonska Kanaleta
https://www.hauraton.si/si/odvodnjavanje/nizkogradnja/faserfix-super/index.php

Betonske kanalete so uporaben pripomoček, ki vam lahko učinkovito pomaga pri odvodnjavanju meteorne vode. Z njimi lahko uredimo odlično odvodnjavanje in poskrbimo za to, da z meteorno vodo ne bo nobenih težav. Če namreč za odvodnjavanje ni uspešno poskrbljeno, lahko pride do različnih težav, zastajanja vode na različnih površinah, poplavljanja, vdora meteorne vode v objekte itd.

Kako preprečiti težave z meteorno vodo?

Meteorna voda na travnikih, njivah in drugih podobnih površinah lahko enostavno ponikne v tla, medtem ko na pozidanih površinah, ki so tlakovane ali asfaltirane, to seveda ni mogoče. Zato je treba vnaprej predvideti, kam se bo stekala. Voda namreč vedno najde pot in nekako že odteče, žal pa ne vedno tja, kamor bi želeli mi, zato lahko na svoji poti povzroči veliko materialno škodo, uniči cokel ali fasado, poplavi klet ali povzroči druge težave. Sanacija takšne škode je lahko dolgotrajna oziroma tudi povezana z zelo velikimi stroški, zato se je težavam z meteorno vodo bolje vnaprej izogniti. Zaradi tega je vedno dobro na prav vsaki površini razmisliti tudi o odvodnjavanju, pri čemer vam bodo prav prišle tudi kakovostne betonske kanalete in drugi elementi sistema za odvodnjavanje.

Učinkovito odvodnjavanje meteorne vode

Betonske kanalete poskrbijo za zelo učinkovito odvodnjavanje meteorne vode z vseh vrst površin, pri čemer je treba upoštevati, za kakšno površino gre, kakšne so potrebe po odvodnjavanju, kako obremenjena ali velika je površina in podobno. Na voljo so v različnih dimenzijah in izvedbah, kar pomeni, da lahko med njimi najdete tudi takšne, ki so primerne za najbolj zahtevne, pa tudi zelo obremenjene površine (recimo ceste, letališča, industrijske površine itd.). Pri tem je dobro izbrati takšne, ki so narejene iz še posebej odpornega betona, ki je dodatno ojačan oziroma armiran z vlakni. Tak beton je namreč bolj trajen in trpežen ter bolje prenaša tako obremenitve kot različne zunanje in vremenske dejavnike. Poleg tega pa je tudi lažji, kar je velika prednost pri transportu oziroma vgradnji sistema za odvodnjavanje.