Folija stretch – vsestranska rešitev za pakiranje

STRETCH HOOD FOLIJA

Folija stretch je praktično univerzalna. Uporablja se namreč lahko za številne namene. Z njo se ovija oziroma zavija različne izdelke, tovor, palete in še marsikdaj drugega. Uporablja se tudi v kmetijstvu, in sicer za shranjevanje krme oziroma sena z baliranjem ter še marsikje. Tisto, kar zavijemo vanjo, namreč zelo dobro zaščiti, kar je tudi glavna lastnost, zaradi katere se uporablja, poleg tega pa je – kot pove že njeno ime – tudi nadvse raztegljiva, zaradi česar se dobro oprime izdelkov ali tovora ter ga tako še bolje zavaruje.

Za zaščito izdelkov na paleti

streč folijaNajvečkrat pa se stretch folija uporablja za zaščito izdelkov, ki so naloženi na paleti. Izdelki na paleti morajo biti namreč nekako stabilizirani, saj sicer lahko zdrsnejo ali padejo s palete, pri čemer lahko pride tudi do takšnih ali drugačnih poškodb. Poleg tega pa jih je treba zavarovati tudi pred različnimi drugimi možnimi poškodbami, ki bi jih lahko povzročili različni zunanji dejavniki.

Med transportom ali skladiščenjem so namreč lahko izdelki na paleti izpostavljeni vlagi, lahko pa so celo shranjeni na prostem, pri čemer je nepremočljiva zaščita še bolj pomembna. Zaradi tega jih je pametno oviti z ustrezno folijo, ki je zasnovana prav v ta namen. Poleg vsega naštetega pa poskrbi tudi za zaščito pred tem, da bi se tovor na paleti umazal, kar je še dodatna prednost.

Vsestranska zaščita

Gre torej za vsestransko zaščito, ki:

  • stabilizira tovor,
  • zaščiti tovor pred zdrsom s palete in s tem pred poškodbami,
  • omogoči lažje premikanje palet in tovora na njih,
  • poskrbi za bolj varen transport in skladiščenje,
  • poskrbi za zaščito pred vlago,
  • zaščiti tovor pred prahom in umazanijo,
  • omogoči tudi shranjevanje tovora na prostem.

Prav zaradi vseh zgoraj naštetih prednosti, ki odlikujejo ta pakirni material, je takšna zaščita zelo priljubljena in se uporablja v številnih panogah. Ne glede na to, kakšne izdelke ali tovor želite zaščititi, vam bo gotovo prišla prav. Primerna pa ni le za ovijanje tovora na paletah, ampak tudi ovijanje kakršnih koli izdelkov, ki jih je treba dodatno zavarovati pred zunanjimi dejavniki.