Klepar poskrbi za popravilo udrtin na avtu

avtokleparstvo - AC Trobec

Kako najbolje in najhitreje sanirati poškodbe na karoseriji vozila? Mnoge izmed njih nastanejo kot posledica toče, včasih pa do njih pride tudi iz drugih razlogov. Popravilo udrtin na avtu je lahko potrebno tudi v primeru manjšega trka ali prometne nesreče, pri čemer vam bo najbolje znal pomagati klepar, ki bo z ustreznim orodjem in metodami poskrbel za to, da poškodbe že kmalu ne bodo več vidne.

Klepar odpravi čisto vse poškodbe

Klepar bo najbolje znal poskrbeti za popravilo udrtin na avtu.avtokleparstvo Ljubljana - AC TrobecPri tem bo tako majhne kot velike poškodbe odpravil izjemno hitro. Sodobna kleparska orodja namreč omogočajo prav to, zato vam ni treba skrbeti, da boste zaradi popravila predolgo brez vozila, saj bo vse urejeno v zelo kratkem času oziroma kolikor hitro bo le mogoče. Nekoliko dlje bi lahko vse skupaj trajalo le v primeru, če se kakšne poškodbe ne bi dalo poravnati oziroma bi šlo za tako veliko poškodbo, da bi bilo zaradi nje določen del karoserije treba zamenjati.

Če je potrebna menjava dela karoserije, se je dobro vnaprej pozanimati, koliko časa bo trajala. Nekateri mojstri imajo dele karoserije na zalogi oziroma lahko poskrbijo za njihovo hitro dobavo, spet drugi pa te možnosti nimajo, zato se pri njih popravilo udrtin na avtu lahko zavleče. Ravno zaradi tega se je o tem dobro pozanimati vnaprej.

Pri tem pa vedeti, da v primeru, če je kakšen del karoserije močno poškodovan, slednje ni treba le menjati, ampak tudi na novo prebarvati oziroma prelakirati. Da vam vašega vozila v takšnem primeru ne bo treba posebej voziti še k ličarju, se zato že vnaprej pozanimajte tudi o tem, če vaš klepar oziroma delavnica, v kateri dela, lahko poskrbi tudi za to. Preden se odločite za določenega kleparja oziroma mojstra, je torej pomembno:

  • da ima na voljo sodobna kleparska orodja,
  • da boste čim prej na vrsti in da bo čim prej poskrbljeno za popravilo udrtin na avtu,
  • da lahko poskrbi za hitro dobavo in menjavo delov karoserije,
  • da izvaja tudi ličarske storitve.

Kaj pa če je poleg karoserije poškodovano tudi steklo?

V nesreči, pri trku ali kot posledica toče pa ne prihaja le do poškodb na karoseriji, ampak so pogosto poškodovani tudi kakšni drugi deli vozila. Velikokrat pride do tega, da je poškodovano steklo – predvsem prednje vetrobransko steklo, ki je zaradi svoje velikosti najbolj izpostavljeno raznim poškodbam. V večini primerov je poškodovano steklo najbolje kar zamenjati. Obstajajo sicer tudi načini, kako odpraviti manjše poškodbe na njem, vendar so ti načini primerni res le za mikro poškodbe na steklu, pri večjih poškodbah pa obstaja nevarnost, da bo kljub popravilu steklo čez nekaj časa razpokalo.

Ravno zaradi tega ga je v primeru poškodb bolje kar zamenjati. To vam lahko strokovno izvede vsaka avtomehanična delavnica, za vas najlažje pa je, če izberete takšno, kjer bodo poskrbeli tako za popravilo udrtin na avtu kot za poškodovano vetrobransko steklo. Če je morda poškodovan še kak drug del vozila, pa bodo seveda uredili tudi to – zamenjali razbite luči, sanirali praske na karoseriji in popravili vse drugo, kar je treba.