Ventuze masaža s pomočjo vakuumskih skodelic

masaza-z-ventuzami

Ventuze masaža je posebna tehnika, pri kateri se kot terapevtski pripomoček uporabljajo posebej temu namenjene vakuumske skodelice. Slednje se pritrdijo na kožo, pri čemer ustvarijo vakuumski učinek, ta pa poskrbi za sproščanje mišic, izboljšanje krvnega obtoka in lajšanje bolečin, tako da ima takšna tehnika številne pozitivne učinke na telo in počutje.

Cupping ali ventuze masaža

Ventuze masaža se včasih imenuje tudi cupping, kar je dobro vedeti, saj gre za eno in isto tehniko, pri kateri se uporabljajo že omenjene vakuumske skodelice. Čeprav je takšna vrsta terapevtske tehnike pri nas prisotna šele malo časa in jo marsikdo zato niti ne pozna, pa gre v resnici za zelo starodavno metodo, ki izhaja iz tradicionalne kitajske medicine – torej za metodo, ki je bila preverjena že tisočkrat ali celo večkrat. Vsekakor pri tem velja tudi, da če ne bi imela ustreznih terapevtskih učinkov, bi bila že zdavnaj pozabljena, tako pa je še vedno v uporabi, kar je dokaz njene učinkovitosti.

steklene ventuze-cupping

Po eni strani gre za izjemno preprosto tehniko, saj njeno osnovo predstavlja aplikacija vakuumskih posodic na telo, vendar je pri njej zelo pomembno, da se vakuumske posode uporabljajo pravilno in po pravilnem postopku, zato je v primeru, da vas takšna tehnika zanima, vedno dobro poiskati maserja, ki jo resnično obvlada in ki ima s tega področja tudi ustrezno znanje, diplomo ali certifikat. Pred odločitvijo za določenega maserja, zato vedno preverite, ali je njegovo ime tudi v registru maserjev in kakšna izobraževanja je opravil, saj se tako lahko najbolje prepričate, da bo cupping oziroma ventuze masaža opravljena res strokovno.

Sproščanje, lajšanje bolečine in drugi pozitivni učinki

Strokovno in kakovostno opravljena ventuze masaža ima številne pozitivne učinke, med katerimi velja izpostaviti:

  • celovito sproščanje,
  • zmanjševanje napetosti v mišicah,
  • povečanje prožnosti mišic,
  • lajšanje bolečin,
  • spodbujanje krvnega obtoka,
  • odstranjevanje toksinov iz telesa,
  • zmanjševanje stresa,
  • izboljšanje splošnega počutja.

Kje se lahko naučite uporabe cupping vakuumskih skodelic?

V primeru, da bi vas ventuze masaža zanimala s strokovnega vidika, torej bi jo vi želeli nuditi svojim strankam, imate na voljo različne tečaje oziroma delavnice, na katerih se jo lahko naučite. Pomembno je, da tečaj izberete premišljeno, saj boste le tako na njem lahko dobili vse ustrezno znanje, ki ga potrebujete za samostojno opravljanje te tehnike. Vedno je dobro preveriti, kdo organizira tečaj, predvsem pa, kdo ga vodi – od predavatelja je namreč odvisno, koliko znanja boste dobili in ali bo to znanje resnično uporabno.

Na tečaju cupping masaže se boste lahko naučili pravilne uporabe cupping vakuumskih skodelic in njihove ustrezne aplikacije na kožo oziroma na telo. Predavatelji vam bodo predstavili različne tehnike aplikacije vakuumskih skodelic ter to, kam točno jih je treba namestiti in koliko časa morajo biti nameščene, da dosežete največji učinek. Prav tako se boste seznanili tudi s pravilnim odstranjevanjem skodelic s kože, kar je prav tako pomembno za dobro počutje tistega, ki se ga masira. Naučili se boste tudi, na kaj vse je treba pri tem paziti oziroma biti pozoren, da bo tehnika izvedena pravilno in da bo imela ustrezne terapevtske učinke, prav tako pa vas na izobraževanju opozorijo tudi na morebitne napake, ki se jim je pri aplikaciji vakuumskih skodelic na telo treba izogniti.