Izberite najboljši čistilni gel za obraz

Verjetno tudi vi vsak dan odstranjujete ličila s kože, saj se zavedate, da je to za vašo kožo zelo pomembno. Enako pomembno pa je tudi, kakšen čistilni gel za obraz pri tem uporabite. Ni namreč vseeno, kakšne sestavine ima oziroma iz česa je narejen. Pomembno je tudi, da ni preveč agresiven, kar sploh velja za tiste, ki imate težave tudi z aknami. Zaradi njih je namreč lahko koža vneta in pordela, kar preveč agresivno čiščenje lahko  le še poslabša, zato je izbran čistilec kože treba izbrati zelo premišljeno.

Je vaša koža mastna, suha ali imate akne?

Dejstvo je, da nihče nima idealne kože. Vsaka ženska zase najbolje ve, kakšna je njena koža in kakšne so njene pomanjkljivosti. Pri večini pa je koža na obrazu bolj kot ne občutljiva, na nekaterih predelih bolj mastna, na drugih bolj suha, velikokrat pa so vsaj občasno na določenih delih prisotne tudi nečistoče. Zaradi njih se lahko pore zamašijo, kar povzroči izbruh aken. To pa lahko preprečimo le tako, da kožo redno čistimo. S tem poskrbimo tudi za to, da naša koža kljub vsem svojim pomanjkljivostim izgleda bolje.

S čim si očistiti kožo na obrazu in na kakšen način?

Za čiščenje in nego kože na obrazu na trgu obstaja skoraj nešteto sredstev. Pri tem nikar ne verjemite le reklamam, ki vam obljubljajo vse mogoče, ampak si raje oglejte sestavine. Te vam najbolje povedo, ali je določen izdelek kakovosten ali ne. Prav tako pa so dober pokazatelj tega tudi certifikati, saj jih kozmetični izdelki ne dobijo kar tako. Ne glede na to, kakšno kožo imate, izberite čim bolj naravno kozmetiko.

Koža vam bo za to zelo hvaležna. Enako velja tudi za čistilni gel za obraz, ki naj ima organske sestavine, ki bodo nežno očistile vašo kožo, ne da bi jo razdražile. Takšen gel brez težav redno uporabljajte, četudi imate občutljivo kožo ali akne. Z rednim jutranjim in večernim čiščenjem pa lahko tudi preprečite njihov nastanek.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja