Kako izbrati primeren pakirni material?

Nesreča nikoli ne počiva, kar moramo vsekakor upoštevati tudi takrat, ko pripravljamo izdelke za transport. Pri pripravi ne bi smeli hiteti in biti površni, saj se možnosti za poškodbe blaga med pošiljanjem posledično tako lahko močno povečajo. Vzemite si torej dovolj časa in bodite natančni, poleg tega pa poskrbite, da boste imeli pri roki ves potreben pakirni material ter za to, da bo ta ustrezen.

Kaj sodi med najpogosteje uporabljen pakirni material?

Za zaščito izdelkov med pošiljanjem se uporabljajo najrazličnejši materiali. Med najpogostejše rešitve nedvomno uvrščamo vsem dobro znane mehurčaste folije, ki jih lahko v primeru večjih palet nadomestijo posebne »stretch folije«, ki so primerne tudi za strojno ovijanje. Med osnovni pakirni material zagotovo sodijo še lepilni in povezovalni trakovi ter kartonske škatle.

Pozabiti pa ne smemo niti na različne vrste papirja, ki se lahko uporablja za ovijanje izdelkov ali pa kot polnilo, s katerim zapolnimo prazna mesta v škatli, posledično pa preprečimo premikanje izdelkov po notranjosti. To je torej nekaj osnovnih materialov, ki si jih je smiselno priskrbeti, če pogosto pošiljate pakete. Stalna zaloga teh materialov pa je pametna poteza tudi zaradi dejstva, da lahko zaradi količinskih popustov tako praviloma prihranite kar nekaj denarja.

Upoštevajte posebnosti izdelkov, ki jih pošiljate

Preden začnete s pripravo pošiljk, dobro razmislite o tem, kako zagotoviti zares optimalno zaščito. Pomembno je namreč, da je zaščita prilagojena specifikam posameznih izdelkov. Elektronske naprave na primer zahtevajo drugačen ovoj kot manj občutljivo blago. Posebna zaščita je prav tako potrebna pri lomljivih izdelkih, denimo pri keramičnih skodelicah ali krožnikih.

Vse to pa pomeni, da mora biti embalaža izbrana zares premišljeno. V kolikor na primer načrtujete transport občutljivega blaga, kakršnega doslej še niste pošiljali, je zato vsekakor zelo priporočljivo, da poiščete ustrezne informacije o tem, kako izdelke uspešno zaščititi pred poškodbami ali celo uničenjem. Najboljši vir informacij v tem primeru so zagotovo specializirani ponudniki materialov, namenjenih pakiranju, ki vam lahko na podlagi vaše konkretne situacije svetujejo najustreznejšo rešitev.