Streč folija je široko uporabna

Za kaj vse se uporablja streč folija? Največ ljudi jo pozna kot tisti material, ki se uporablja za ovijanje palet s tovorom pred njihovim skladiščenjem ali transportom, vendar se uporablja tudi za mnoge druge namene. Pravzaprav lahko z njo ovijemo praktično katerikoli izdelek, ki ga želimo zaščititi pred vlago, prahom, umazanijo ali drugimi dejavniki. Z njo se tako lahko zaščiti seno v procesu baliranja, živilske izdelke ali gradbeni material, pa tudi še marsikaj drugega.

Izjema je tako imenovana perforirana streč folija, ki ima na površini majhne odprtine oziroma luknjice. Te omogočajo, da zrak kroži oziroma da zapakirani izdelki niso neprodušno zaprti. To je pomembno pri izdelkih, ki so pakirani še topli, saj bi sicer znotraj pakiranja lahko prišlo do kondenzacije.

Ročna ali strojna uporaba

Streč folija se sicer lahko uporablja ročno ali strojno. Pri ročni uporabi zelo prav pride ročni odvijalnik, ki omogoča veliko hitrejše ovijanje. Tako bo delo potekalo bolj gladko, sam proces ovijanja pa bo izveden v veliko krajšem času, pri čemer bodo izdelki odlično zaščiteni. Pri tem je pomembno izbrati tudi ustrezne dimenzije folije, sicer pa je za hitro in učinkovito emabliranje z njo treba le nekaj izkušenj, saj je vse skupaj zelo preprosto.

Še bolj preprosto pa je, če se odločite za strojno ovijanje, pri čemer je treba izbrati le ustrezen in kakovosten pakirni stroj, ki ustreza vašim zahtevam. Stroj za ovijanje je lahko polavtomatski ali avtomatski, njihova glavna prednost pa je poleg tega, da vam olajšajo delo, tudi ta, da porabijo le toliko folije, kot je to nujno potrebno, kar pomeni, da z njihovo pomočjo stroške za nakup materiala za ovijanje lahko učinkovito zmanjšate.

Različne dimenzije in stopnja elastičnosti

Izbirate lahko med različnimi dimenzijami in širinami, pa tudi različnimi barvami. Pri izbiri je smiselno poleg samih dimenzij in tega, ali se določeno folijo uporablja ročno ali strojno, upoštevati tudi to, kako raztegljiva oziroma elastična je. Seveda pa v primeru, da želite z njo čim bolj učinkovito zaščititi bolj občutljive izdelke, obvezno preverite tudi njeno debelino.