Prekomerno izpadanje las

prezgodnje izpadanje las

Se vam zdi, da vam lasje močno izpadajo in so tudi zelo redki? Si želite bolj gostih in močnih las? Kaj narediti v primeru, ko vas doleti prekomerno izpadanje las? Kaj sploh lahko naredite in ali lahko stanje spremenite z drugačno prehrano ali kakšno drugo spremembo življenjskega sloga? Kakšni so sploh vzroki za takšne težave in kako jih premagati? Vse to boste izvedeli v pričujočem članku.

Neprijetna težava, ki se jo da odpraviti

izpadanje lasPrekomerno izpadanje las vsekakor predstavlja zelo neprijetno težavo, ki pa se jo na srečo da odpraviti. Lasne korenine je namreč v večini primerov na naraven način možno okrepiti tako, da postanejo bolj močne, hkrati pa je možno poskrbeti tudi za pospešeno rast novih las, s čimer preprečimo, da bi lasje zaradi izpadanja postali izrazito redki ali bi se pojavila celo plešavost.

Ta žal lahko doleti tudi ženske, še posebej v menopavzi, ko lasje zaradi hormonskega ravnovesja postajajo vedno redkejši in močno izpadajo. Prav hormonsko ravnovesje je eden od možnih vzrokov za takšno težavo, lahko pa do nje prihaja tudi iz drugih razlogov. V veliki meri gre lahko tudi za posledico stresa in preobremenjenosti ali celo izgorelosti, ki v sodobnem svetu žal postaja vedno bolj pogosta.

Kako odpraviti izpadanje las?

Če lasje izpadajo le posamično, potem je težava pogosto lahko dokaj hitro rešljiva, saj si lahko pomagate z različnimi prehranskimi dodatki, kakršen je recimo kolagen, pa tudi vitamini in minerali ter zmanjševanjem stresa v svojem življenju. Pomagate si lahko tudi z različnimi šamponi, ki so zasnovani prav v ta namen, vendar pa lahko z njimi do neke mere odpravite le posledice, ne pa simptome za nastanek težav.

Če pa vam lasje izpadajo v večjih šopih, je treba k odpravljanju težav pristopiti bolj resno in temeljito, vsekakor pa tudi v tem primeru lahko pomagajo ustrezni prehranski dodatki ter izogibanje stresu. V primeru, da se soočate z izgubljanjem čas, pa je nujno obiskati zdravnika, ki bo opravil nadaljnje preiskave. Gre namreč lahko za simptom nekaterih avtoimunih ali drugih bolezni.