Hibridno električno ogrevanje omogoča prihranek

hibridni električni radiatorji

Bi radi prihranili pri energiji, ki jo porabite za ogrevanje? Potem velja razmisliti o tem, da bi izbrali hibridno električno ogrevanje, ki prinaša revolucijo na tem področju. Združuje namreč dva učinkovita načina gretja tako, da do potankosti izkoristi vse njune prednosti. S tem je mogoče doseči nižjo porabo energije, ne da bi bili pri tem kakorkoli prikrajšani za udobje pri ogrevanju.

Kaj je hibridno električno ogrevanje in kako deluje?

hibridno električno ogrevanjeHibridno električno ogrevanje je prav posebna novost na področju ogrevanja prostorov, ki uporabnikom omogoča, da toploto, ki jo potrebujejo za ogrevanje prostorov, izkoristijo še za to, da prostor dalj časa ostane topel, ne da bi bilo za to potrebna dodatna energija. Kako je to mogoče? Tako, da so v enem sistemu združili prednosti dveh načinov ogrevanja – pri prvem gre za klasično električno konvekcijsko gretje, pri katerem se električna energija pretvori v toploto, ki ogreje prostor, nato pa pride na vrsto drugi način gretja, in sicer IR panel, ki zelo dobro zadrži toploto in jo oddaja v prostor. Hibridni sistem gretja torej:

  • najprej poskrbi za segrevanje prostora na želeno temperaturo s pomočjo klasičnega konvekcijskega ogrevanja s pomočjo električne energije, ki se pretvori v toploto,
  • ko je želena temperatura, ki je nastavljena na termostatu, dosežena, se konvekcijski sistem takoj samodejno ugasne,
  • da temperatura ne pade, ampak se dalj časa ohrani, ne da bi se pri tem povečala tudi poraba, poskrbi IR panel, ki zadrži in oddaja toploto v prostor.

Prvovrstno udobje ter nižja poraba in prihranek

Zaradi izjemne kombinacije prednosti dveh sistemov, ki so združene v hibridnem načinu gretja, hibridno električno ogrevanje omogoča nižjo porabo in prihranek. Pri klasičnem gretju na elektriko bi namreč po določenem času temperatura padla, zato bi se moral grelnik zopet zagnati, pri čemer bi spet porabil kar nekaj energije. Zaradi vgrajenega IR panela se to v primeru hibridnega sistema zgodi veliko kasneje oziroma je možno z njim toploto v prostoru ohranjati veliko dalj časa, ne da bi za to morali trošiti dodatno električno energijo. To pomeni, da je tak način gretja veliko bolj varčen pri porabi energije in lahko z njim tudi zmanjšate stroške za ogrevanje.