Kaj je RGGC test in zakaj se uporablja?

rggc test za zgodnje odkrivanje raka
rggc test
RGGC test – Holistic.si

Kaj je RGGC test? Gre za krvni diagnostični test, ki se uporablja z namenom ugotavljanja rakavih celic in prisotnosti tumorjev v telesu. Namenjen je zgodnjem odkrivanju raka oziroma temu, da se ga odkrije, še preden se pojavijo morebitni simptomi. To lahko močno olajša zdravljenje, saj je to takrat, ko se enkrat že pojavijo simptomi, veliko težje in traja dlje časa.

Zgodnje odkrivanja raka

Zgodnje odkrivanja raka je bistvenega pomena za zdravljenje te bolezni. Zdravljenje je namreč veliko lažje in za bolnika manj naporno, če se raka odkrije v zgodnji fazi. Zgodnjemu odkrivanju raka je namenjen tudi RGGC test, ki so ga v Švici razvili prav zato, da bi raka odkrili, še preden ta začne bolniku povzročati težave. Gre torej za diagnostični test za odkrivanje morebitne prisotnosti rakavih celic v telesu oziroma tako imenovanih matičnih celic raka, ki imajo ključno vlogo pri razvoju te bolezni. Če jih pravočasno zaznamo, jih je s sodobnimi načini zdravljenja danes možno uspešno odstraniti oziroma bolezen tako uspešno premagati.

Preprečevanje ponovitev bolezni

RGGC test pa ni namenjen le zgodnjemu odkrivanju raka pri ljudeh, ki se s to boleznijo še niso srečali, ampak se ga uporablja tudi za preprečevanje ponovitve bolezni. Torej se ga v preventivne namene uporablja tudi pri bolnikih z rakom oziroma vseh, ki so to bolezen že premagali, a bi želeli preprečiti njeno ponovitev. Samo testiranje seveda ne more preprečiti ponovitve bolezni, lahko pa poskrbi za to, da se morebitne nove rakave celice takoj zaznajo, kar omogoči hitrejši začetek zdravljenja ter s tem večjo možnost, da bolnik bolezen ponovno premaga.

Zato je redno testiranje nekdanjih bolnikov z rakov bistvenega pomena, pri čemer ga je takoj po preboleli bolezni priporočljivo izvesti bolj pogosto, kasneje pa lahko med edinim in drugim testiranjem mine nekoliko več časa. Vsekakor pa je redno testiranje zelo priporočljivo, saj tako lahko pravočasno odkrijemo, ali je rak še v fazi mirovanja ali ne, ter tako lahko tudi pravočasno ukrepamo, če bi bilo to potrebno.