Beta glukan in njegova povezanost z imunskim sistemom

betaglukan v hrani

Krepitev odpornosti pa je za nas še posebej pomembna v času, ko se menjavajo letni časi, še posebej pozimi. Če bi koga v tem času vprašali, kako si na hiter način okrepiti svoj imunski sistem, bi vam verjetno med drugim omenil tudi beta glukan. Betaglukan ali beta glukan je vrsta polisaharida, ki v našem telesu zelo dobro vpliva na imunski sistem.

Beta Glukan - HolisticBetaglukan na sploh velja za najbolje preučevani naravni dodatek, ki je namenjen za krepitev imunskega sistema. Je torej naravni polisaharid, ki se razvršča kot tako imenovani imunomodulator. To v praksi pomeni, da modulira oziroma spreminja imunski sistem, da ta lahko čim bolj učinkovito deluje. Gre za molekulo, ki je podobna vlakninam. Deluje pa tako, da aktivira prav vse celice imunskega sistema v našem telesu.

Delovanje beta glukana

Ko na primer naše telo napadejo najrazličnejši nepridipravi, je na vrsti beta glukan. Ta primerno postroji celice imunskega sistema, in sicer v zelo visoko pripravljenost. Dobro se torej soočijo z vsemi napadalci. S tem pa seveda betaglukan odlično poskrbi, da je imunski sistem bolj pameten ter bistveno bolj odziven.

Ob tem pa naj seveda poudarimo, da morate v prvi vrsti najprej poskrbeti za preventivo. V mislih imamo skrbno higieno rok, čiščenje kljuk, stikal ter drugih površin. Ne pozabite uživati predvsem zdrave, ekološke ter lokalno pridelane hrane. Za dober imunski sistem je vsekakor potrebno tudi pitje vode, in to v dovolj velikih količinah. Svojemu telesu lahko v tem času zelo dobro koristimo tudi s pomočjo vitaminov D in C. Odlična izbira so tudi nekatera prehranska dopolnila, med katerimi se najde tudi beta glukan.

beta glukan krepi imunski sistemZa kar se da učinkovit imunski sistem je ključnega pomena tudi spanec. Pomembno je, da v posteljo odidemo dovolj zgodaj, pred spanjem pa se izognemo gledanju televizije, telefona in drugih naprav. Telesu je namreč, potrebno dati določen čas, da se lahko povsem sprosti.

Kje kupiti beta glukan ter druga prehranska dopolnila za krepitev imunskega sistema

Za dovolj dober imunski sistem torej lahko odlično poskrbimo že z uživanjem zdrave in uravnotežene prehrane, z gibanjem na prostem, pitjem vode, primernim spancem. Pogosto pa se pripeti, da to ni zadostno, zato je potrebno poseči tudi po prehranskih dopolnilih, ki so bila ustvarjena posebej s tem razlogom. Ena od najboljših izbir je seveda tudi beta glukan.

Ključno pa je, da prehranske dodatke za dober ali boljši imunski sistem kupujete izključno v specializiranih prodajalnah s tovrstnimi izdelki.