Izpadanje las – ali ga je možno preprečiti?

prezgodnje izpadanje las
izpadanje las
Izpadanje las – Holistic

Izpadanje las je zagotovo možno preprečiti! Nanj namreč vplivajo številni dejavniki, kot so stres, hormoni, določene bolezni in snovi, vsekakor pa je to, ali bo preprečevanje te težave uspešno, odvisno od tega, kakšen je njen vzrok. Zagotovo pa velja, da je takšno težavo lažje preprečevati, ko stanje še ni zelo hudo, kot takrat, ko so težave že zelo velike. Zaradi tega se je za iskanje rešitev v ta namen vsekakor pametno odločiti čim prej, saj boste tako lahko najlažje in najhitreje poskrbeli za izboljšanje stanja.

Kako preprečiti izpadanje las?

Samoumevno se nam zdi, da imamo lase in da ti nemoteno rastejo. Nekateri imajo sicer tanjše lase, drugi močnejše, a večina ljudi v mladosti z njimi in njihovo rastjo nima posebnih težav. Že kmalu okrog 30. leta, pri nekaterih pa tudi že prej, pa lahko nastopi izpadanje las, ki je bolj intenzivno od tistega običajnega procesa, ko nam predvsem v jesenskem času pa tudi sicer izpadajo posamezni lasje. To je gotovo nekaj čisto normalnega, težava pa nastane:

  • ko ta proces postane bolj intenziven,
  • ko lasje izpadajo v šopih,
  • ko lasje postajajo tudi vedno tanjši, se cepijo in imajo na sploh slabo strukturo,
  • ko lasje tudi zelo počasi rastejo ali se njihova rast do določene mere celo zaustavi,
  • ko se začne pojavljati plešavost,
  • ko izpadajo tudi druge dlake na telesu,
  • ko se pojavijo tudi različne druge težave.

V takšnih primerih je treba ukrepati čim prej. Najprej je pametno odkriti vzrok težav, zato je treba obiskati zdravnika, ki bo ugotovil, ali je vzrok morda kakšna bolezen, jemanje določenih zdravil ali kaj drugega. Ob tem pa lahko ustrezne rešitve iščemo tudi sami. Pri tem pa velja povedati, da ustrezne rešitve ni v šamponih in različnih lasnih pripravkih, saj slednji lahko stanje le še poslabšajo. Rešitev mora biti namreč veliko bolj celostna.

Poskrbite za celostno rešitev!

rast lasČe želite res preprečiti izpadanje las, morate poiskati celostno rešitev. Običajno namreč do tega pride zaradi prepleta različnih dejavnikov, kar je treba upoštevati tudi pri preprečevanju takšnih težav. Treba je razmisliti o ustrezni dieti in bolj zdravem načinu življenja, predvsem pa o izogibanju stresu in različnim drugim obremenitvam. Telesu je treba nuditi dovolj počitka in vse, kar to potrebuje za to, da ostane fit in zdravo. Zaradi tega si lahko v takem primeru učinkovito pomagamo tudi z različnimi prehranskimi dodatki, ki jih lahko najdete in kupite na spletni strani holistic.si.