Boleči sklepi – obstaja rešitev?

kolagen sklepi

O tem problemu velikokrat tožijo starejši, vse večkrat pa se takšne težave začnejo že v srednjih letih ali še prej. Boleči sklepi so pogosta težava. Zaradi njih se marsikdo ne more več ukvarjati s športom v tako veliki meri, kot bi si želel, ali pa mu bolečine otežujejo kakšne druge aktivnosti, delo na vrtu, gospodinjska in druga dela. Ali je to težava, s katero se moramo sprijazniti, saj zanjo ni rešitve in slej ko prej doleti vsakogar, ali pa morda vendarle tudi zanjo obstaja kakšna rešitev?

Omilite bolečino na naraven način!

boleči sklepiČe vas mučijo boleči sklepi, potem je vsekakor treba narediti vse, da to težavo odpravite ali jo vsaj omilite. Pri hudih bolečinah je nujno obiskati zdravnika, ki vam bo pomagal najti ustrezno rešitev za vas. Če pa težave še niso tako zelo hude, pa si lahko pomagate tudi sami. Dobro je izvajati ustrezne vaje, s katerimi lahko okrepite mišice okrog sklepa, ki vam povzroča težave, in tako tega zaščitite pred nadaljnjimi poškodbami. V primeru, da ne veste, kakšne vaje izvajati, se lahko obrnete na fizioterapevta, ki vam bo pomagal pri tem. Ravno tako pa si lahko pomagate tudi z jemanjem naravnega prehranskega dodatka kolagen.

Kako lahko kolagen pomaga sklepom?

Boleči sklepi lahko postanejo preteklost, če boste jemali kolagen. Če ste vedno radi hodili v hribe, zdaj pa žal več tega ne morete početi, potem se vam vsekakor splača poizkusiti s kolagenom. Enako velja v primeru, da vam bolečine povzročajo smučanje, tek ali kakšna druga kolagen za zdrave sklepe brez bolečinpodobna aktivnost. Bolečino je namreč možno omiliti, vendar pa je pri tem pomembno:

  • da kolagen začnete jemati čim prej,
  • da kolagen jemljete vsaj tri mesece, saj se bodo šele takrat zares poznali rezultati,
  • da sklepov po nepotrebnem ne obremenjujete preveč oziroma ne izvajajte aktivnosti, pri katerih so ti zelo obremenjeni,
  • da se naučite pravilnih položajev pri vstajanju, sedenju ipd.,
  • da delate ustrezne vaje za krepitev mišic,
  • da v primeru bolečine z aktivnostjo takoj prenehate in poskrbite za ustrezen počitek,
  • da v primeru hujših bolečin obiščete zdravnika in sledite njegovim navodilom.

Vsekakor pa ne smete obupati, saj je vašo težavo možno vsaj malo omiliti. Pri tem si lahko pomagate z različnimi metodami, vsekakor pa se vam splača preizkusiti tudi kolagen, saj ta naravna beljakovina lahko dokazano pomaga sklepom.