Hitro testiranje covid Ljubljana – kakšna je cena? 

testiranje covid

Kakšna je trenutna cena za hitro testiranje covid Ljubljana? Ali je cena enotna ali pa se od ponudnika do ponudnika lahko tudi razlikuje? Kam se odpraviti, da boste za vse skupaj plačali čim manj? Ali je morda kje test možno opraviti celo brezplačno in ali je test res brezplačen oziroma vsaj nekoliko cenejši, če te nanj napoti zdravnik ali če gre za prekinitev izolacije? Se je sicer na sam test treba naročiti ali pa to morda niti ni potrebno? Je treba s seboj prinesti zgolj zdravstveno izkaznico ali pa je potrebno imeti s sabo še kaj? 

Cena za HAGT test 

hitro testiranje covid ljubljanaTako imenovano hitro testiranje covid Ljubljana vključuje opravljanje HAGT oziroma antigenskega testa. Cena zanj ni visoka in vam zanjo ni treba skrbeti, saj boste za vse skupaj odšteli le nekaj evrov. Koliko točno bo test stal, pa je sicer odvisno predvsem od tega, katerega ponudnika izberete v ta namen, saj se cene od ponudnika do ponudnika lahko razlikujejo. Zato se vam vsekakor splača pogledati cene pri več različnih ponudnikih, vsekakor pa bodite pri tem pozorni tudi na to, kje se nahajajo testirne točke in po kakšnem urniku poteka odvzem brisov.  

V kolikor vam namreč lokacija ali urnik ne ustrezata ali pa tam ni možno parkirati oziroma je parkiranje drago, vam nizka cena samega testa prav nič ne koristi. Najbolje pa je seveda najti ponudnika, ki nudi tako ugodno ceno same storitve kot tudi brezplačno parkiranje ob testirni točki, saj boste tako z vsem skupaj imeli najmanj stroškov.  

Še bolj ugodna cena za hitro testiranje covid Ljubljana 

covid testiranje ljubljanaV določenih primerih pa vam za hitro testiranje covid Ljubljana ne bo treba plačati redne cene, ampak boste plačali manj. To velja v primerih: 

  • če vas na test napoti zdravnik, 
  • če ste test opravili že doma in je bil ta pozitiven ter imate tudi ustrezno dokazilo o tem (ustrezno fotografijo ali sam test, ki ste ga opravili doma in ga s seboj prinesete ustrezno zapakiranega v vrečki), 
  • če gre za prekinitev izolacije po sedmih dneh od potrjene okužbe. 

V vseh treh primerih morate s seboj poleg zdravstvene kartice in osebne izkaznice prinesti še ustrezno dokazilo. Le z ustreznim dokazilom bo namreč cena za vas nižja in boste tako za test plačali manj ter prihranili.