Izdelava logotipa in CGP podjetja

izdelava logotipa za podjetje

Ustanavljate podjetje? Potem boste CGP - celostna grafična podoba podjetja (1)zagotovo potrebovali tudi logotip. Ali pa morda podjetje že imate, pa bi potrebovali nov logotip oziroma bi želeli prenoviti CGP podjetja? Zastarel videz celostne grafične podobe ni najboljša popotnica za uspešen nastop na tržišču, sploh če je to zelo konkurenčno. V takšnih primerih je celostno podobo treba prenoviti in poskrbeti, da bo videti sodobno in moderno. K temu pa seveda spada tudi prenova logotipa, ki predstavlja enega osnovnih vizualnih elementov za komunikacijo z javnostjo.

Potrebujete logotip?

Vsako podjetje potrebuje logotip, ki predstavlja del CGP podjetja. Če logotipa še nimate, je čas, da poiščete oblikovalca, ki vam ga bo izdelal. Enako velja v primeru, če logotip sicer imate, a z njim niste najbolj zadovolji, ali pa je njegov videz že nekoliko zastarel. Skupaj z oblikovalcem se boste nato odločili, ali bi bilo vaš obstoječi logotip smiselno le malo posodobiti ali pa bi ga bilo treba popolnoma prenoviti. Najbolje pa je, če se za izdelavo ali prenovo logotipa odločite v okviru izdelave celostne grafične podobe oziroma da uredite oboje skupaj, saj mora biti oblikovanje čim bolj enotno. V vsakem primeru pa je treba poskrbeti, da bo vaš novi logotip:

 • odražal vaše podjetje v čim večji meri,
 • vas ločil od konkurence,
 • popolnoma unikaten in edinstven,
 • všečen čim širšemu krogu ljudi, predvsem pa vaši ciljni publiki,
 • funkcioniral tudi v negativu (npr. če ga uporabite na temni podlagi),
 • zasnovan tako, da se ga lahko uporablja tako na spletu kot v tisku.

Vas zanima izdelava celostne grafične podobe podjetja?

CGP podjetja je najbolje izdelati skupaj z logotip. To je najbolj smiselno, saj bo tako za vizualno podobo poskrbljeno enkrat za vselej in se vam kasneje kar nekaj let s tem ne bo treba več ukvarjati. Kako zelo pomembna je celostna grafična podoba, se navadno pokaže že ob izdelavi spletne strani. Če je narejen CGP podjetja, oblikovalec točno ve, iz česa izhajati pri oblikovalski zasnovi strani in lahko to tudi upošteva pri dizajnu, zaradi česar bo končna stran veliko boljša. Enako velja tudi pri oblikovanju različnih katalogov, vizitk in drugih tiskovin.

Za CGP podjetja mora poskrbeti izkušen oblikovalec

Izdelava novega CGP podjetja ali prenova obstoječega je projekt, ki zahteva izkušenega oblikovalca. Zaradi takšne naloge nikar ne zaupajte komu brez izkušenj ali komu, ki v resnici po izobrazbi sploh ni oblikovalec, temveč se je le priučil te dejavnosti. Celostna grafična podoba mora biti namreč oblikovana:

 • tako, da se lahko z njo poistovetite,
 • čim bolj premišljeno,
 • profesionalno,
 • kakovostno,
 • tako, da je čim bolj uporabna v praksi.

Če potrebujete izdelavo celostne grafične podobe, je zato pametno poiskati oblikovalca s čim več izkušnjami, ki jih lahko dokaže tudi z referencami. Preden se odločite zanj, si obvezno poglejte njegove dosedanje projekte in presodite, ali vam ti ustrezajo. Eno od možnosti v takšnem primeru predstavlja tudi podjetje Vendi.digital, za katerega se še posebej splača odločiti, če poleg celostne grafične podobe in logotipa potrebujete tudi izdelavo spletne strani, saj se ukvarjajo tudi s tem ter pri tem poskrbijo, da bo tudi vaša spletna stran kakovostno oblikovana ter tako tudi skladna s CGP podjetja.