Trgovina z električnimi radiatorji – kje so najbolj ugodne cene?

električni radiator za brisače

Katera trgovina z električnimi radiatorji vam nudi največ za vaš denar? Kje so cene Glamox - Varcni elektricni radiatorjinajbolj ugodne? Za kakšen grelnik se sploh odločiti in koliko je treba odšteti zanj, če hočete kupiti čim bolj kakovostnega? Vsekakor je pred nakupom treba premisliti kar nekaj stvari ter kot prvo sploh ugotoviti, kakšen grelnik potrebujete – modeli so namreč med seboj zelo različni.

Izberite pravi model grelnika zase!

Vsaka trgovina z električnimi radiatorji ponuja številne modele. Kako se znajti med njimi in katere tehnične karakteristike posameznih modelov upoštevati pri ožjem izboru primernih modelov zase? Najprej se je treba zavedati, da ima vsak od nas malce drugačne zahteve, kar je tudi razlog za obstoj toliko raznolikih modelov. V osnovi pa je pri izbiri treba gledati na:

  • namembnost,
  • ali gre za prenosni model ali pa se ga montira na steno,
  • dimenzije,
  • moč delovanja,
  • način delovanja,
  • porabo energije,
  • način priklopa,
  • vrsto termostata,
  • možne načine reguliranja,
  • dodatne funkcije.

Prave dimenzije in ustrezna moč

Trgovina z električnimi radiatorji je polna raznoraznih modelov grelnikov. Najprej je pred izbiro treba vedeti, kje boste izbrani model uporabljali. Načeloma velja, da se večina modelov lahko uporablja v katerem koli prostoru, izjemo predstavlja le uporaba v kopalnici in drugih vlažnih prostorih. Če izbirate grelnik za kopalnico, morate zato izbrati model, ki je zasnovan specifično za uporabo v njej, saj ima le tak model ustrezno zaščitene električne inštalacije pred vodo. Takšen grelnik se seveda lahko uporablja tudi v vseh drugih prostorih.

Naslednji kriterij, ki ga je treba gledati, je, ali gre za prenosni model ali pa za model, ki se ga montira na steno. Nekateri modeli omogočajo tudi oboje, vsekakor pa se je pred izbiro treba pozanimati o opcijah, ki jih glede tega ponuja določen grelnik, oziroma razmisliti o tem, na kakšen način ga boste uporabljali. Prenosni modeli omogočajo premik v drug prostor, medtem ko se fiksne modele montira na steno – pri tem je bistveno, koliko prostora imate na razpolago za to, čemur je treba prilagoditi tudi dimenzije izbranega grelnika. Večina modelov je sicer na voljo v več dimenzijah.

Če boste pri izbiri upoštevali vse zgoraj našteto, boste izbiro že nekoliko zožili oziroma izločili modele, ki vam nikakor ne ustrezajo. Še bolj pa bo za to poskrbljeno, ko boste izračunali, kakšno moč grelnika potrebujete. Moč je namreč treba izbrati glede na velikost prostora. Glede primerne moči za neko velikost prostora sicer veljajo splošne smernice, vendar pa boste še najbolj natančen podatek o tem, kolikšno moč potrebujete za določeno kvadraturo prostora, dobili direktno pri samem proizvajalcu. Učinkovitost grelnikov različnih proizvajalcev se namreč razlikuje in lahko vpliva na to, kolikšna moč je potrebna za določeno kvadraturo.

Običajno lahko podatke o tem najdete na spletni strani proizvajalca, ob tem pa boste našli tudi podatke o drugih tehničnih karakteristikah, ki so pomembne pri izbiri. Enake podatke vam nudi tudi trgovina z električnimi radiatorji Silenos, kjer boste našli vse potrebne informacije o grelnikih. V primeru, da teh morda ne najdete ali imate dodatna vprašanja, pa vam je trgovina z električnimi radiatorji tudi vedno na voljo za svetovanje pri izbiri in nakupu.