LDPE folije in vrečke

ldpe folija

LDPE folije so narejene iz polietilenaldpe folija zelena visoke kakovosti. Vanje lahko pakiramo izdelke, jih z njimi ovijemo ali prekrijemo (npr. gradbeni material na gradbišču). Iz njih pa je možno izdelati tudi vrečke, rokave, polrokave ter različne formate. Za pokrivanje ali ovijanje izdelkov se tako obnesejo najbolje, če se kupi takšne, ki so pakirane v roli, saj bo tako njihova uporaba tudi najlažja in najhitrejša, velikost pa boste vedno lahko prilagodili trenutnim potrebam.

Rešitev za pakiranje izdelkov

LDPE folije se odlično obnesejo kot ovojna embalaža, v katero je možno pakirati vse vrste izdelkov. Največkrat se uporabljajo v kombinaciji z avtomatskimi pakirnimi stroji, ki omogočajo še lažjo in še hitrejšo uporabo brez napora. Poleg tega stroji omogočajo tudi optimalno uporabo LDPE folije – pri ročnem pakiranju je namreč vedno porabimo nekoliko več, kot je potrebno, stroj pa jo uporabi le toliko, kot je nujno treba, in nič več. Stroj tako omogoča manjšo porabo LDPE folije in s tem tudi nižje stroške za nakup pakirnega materiala.

Izdelkom sicer tak pakirni material nudi dobro zaščito, kar je tudi razlog, zakaj je tako široko uporabljen – uporablja se praktično vsepovsod in iz njega je narejene ogromno ovojne embalaže, ki se danes znajde na tržišču. Največkrat se sicer uporablja za pakiranje in s tem zaščito:

  • različnih živil in prehranskih izdelkov,
  • plastenk pijače,
  • knjig in revij,
  • kemijskih proizvodov,
  • farmacevtskih izdelkov,
  • gradbenih materialov,
  • peska,
  • zemlje,
  • gnojil,
  • raznih drugih izdelkov.

Zaščita oziroma prekrivanje izdelkov

LDPE folije pa se ne uporabljajo le kot ovojna embalaža, torej za pakiranje, ampak tudi za številne druge namene. Tako jih je možno uporabljati kot zaščitni material za prekrivanje in s tem zaščito izdelkov različnih vrst. Nepogrešljive so recimo pri raznih prenovah in gradbenih posegih, pa tudi pleskanju, saj z njimi lahko zaščitimo tla, pohištvo in vse ostalo. Z njo je mogoče zaščititi tudi proizvode v skladišču. Na gradbišču pa se z njimi prekriva gradbeni material in se ga tako zaščiti pred dežjem in drugimi vremenskimi vplivi. Pogosto se jih uporablja tudi za prekrivanje raznega drugega materiala v proizvodnjah ali industriji. Seveda pa obstaja še veliko drugih možnih načinov uporabe.

Za prekrivanje izdelkov jo je najbolje kupiti kar v roli, kar vam omogoča, da vsakič, ko jo potrebujete, preprosto odrežete kos primernih dimenzij, lahko pa seveda naročite tudi točne dimenzije v formatu, ki vam najbolj ustreza oziroma kakršnega bi potrebovali za prekrivanje določenega izdelka, proizvoda, materiala ali česa drugega. Če se bo uporabljala na prostem, velja razmisliti tudi o izbiri takšne, ki ne nudi le zaščite pred vlago, umazanijo in drugimi dejavniki, ampak tisto, kar je nameščeno pod njo, zaščiti tudi pred UV sevanjem.

Vrečke, rokavi in formati iz LDPE folije

Iz nje so lahko izdelane tudi vrečke. Če se ukvarjate s pakiranjem izdelkov, pa lahko po želji kupite tudi že izdelane vrečke, rokave ali druge primerne formate, ki so narejeni iz nje, saj bo tako embaliranje še lažje in hitrejše. Obstaja mnogo različnih možnostih takšnih formatov, vrečk in rokavov, možno pa je izbirati tudi med raznimi dimenzijami, debelinami in drugimi lastnostmi ter tako med rešitvami poiskati takšno po svoji meri.