Psihoterapevtu lahko zaupate vse

  • Imate težave?
  • Se počutite ujeti v neko rutino, ki vam ni všeč?
  • Imate občutek, da življenje beži mimo vas?
  • Ste jezni na svojega partnerja ali koga drugega bližnjega?
  • Imate nerazrešene konflikte ali celo travme iz preteklosti, ki vas težijo?
  • Ste nesrečni in nezadovoljni s sabo in s svojim življenjem?
  • Doživljate občutke, ob katerih se počutite nelagodno, zato jih težko zaupate komurkoli?

Vse našteto muči veliko ljudi po vsem svet, tako da nikakor niste edini, ki se tako počutite. V takšnih primerih vam lahko svetuje usposobljen psihoterapevt in s svojim znanjem ter izkušnjami pomaga, da se izvijete iz situacije ali negativnih občutkov, ki so postali del vašega življenja.

Psihoterapevt je tisti, ki mu lahko zaupate, da se počutite na tleh ali da imate občutek, da ne zmorete. Lahko mu zaupate o tiščanju v prsih, ki nima zdravstvenega vzroka. Prav tako je psihoterapevt pravi naslov za to, da mu poveste, kako se počutite ob razhodu s partnerjem, ob ločitvi ali njegovi izgubi. To vse so težke stvari, ki jih marsikdo tišči v sebi, namesto da bi spregovoril o njih. Že ko spregovorimo o svojih težavah, marsikomu odleže in se počuti veliko bolje. Psihoterapevt je vsekakor oseba, ki ji lahko zaupate vse svoje težave.

Prav tako pa je psihoterapevt oseba, ki zna ne le poslušati, ampak vas tudi usmerjati in voditi po poti reševanja vaših težav. Med pogovorom s psihoterapevtom se vam bodo tako odkrili vzroki za to, da je do vaših težav sploh prišlo. Jasno vam bo postalo, kateri so tisti vzorci vašega mišljenja in obnašanja, zaradi katerih sploh zapadete v situacije, ki vas težijo, pa tudi to, kako te v vas ukoreninjene vzorce spremeniti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja