Kako do lepe kože?

Lepa in zdrava koža

Marsikdo od nas ima težave z gubicami, nepravilnostmi na koži, aknami in podočnjaki. Koža na obrazu je vsakodnevno izpostavljena stresu in različnim nečistočam, pa tudi onesnaženemu zraku, sončnim žarkom in še čemu. Vse to se na njej zagotovo pozna, prav tako pa se pozna, kaj jemo in koliko pijemo ter kako kožo negujemo. Če vas zanima, kako do lepe kože, si preberite spodnje nasvete, ki smo jih pripravili posebej za vas!

Polepšajte videz svoje kože

Koža je naš največji organ, zato je treba k skrbi zanjo pristopiti celostno. Ni dovolj le, da kupimo različne kreme za njeno nego, ampak je treba poskrbeti še za marsikaj drugega. Spodaj vam naštevamo nekaj nasvetov, s pomočjo katerih si lahko pomagate do lepe kože:

  • Pitje dovolj velike količine tekočine

Koliko tekočine popijete? Vsak dan je treba spiti vsaj dva litra dnevno, če imate suho kožo, pa še več. Pri tem je najbolje piti kar vodo ter se izogibati različnim drugim nezdravim pijačam, ki vsebujejo veliko sladkorja in različnih dodatkov.

  • Poskrbite za zdravo prehrano

Zdrava prehrana je ključ do boljšega videza in počutja. Pazite, kaj jeste, in poskrbite za to, da zaužijete dovolj vitaminov in mineralov ter da se izogibate nezdrave hrane.

  • Dovolj se gibajte

Med intenzivnim gibanjem se spotimo, s čimer koži pomagamo pri čiščenju. Prav tako pa gibanje odpravlja stres, s čimer lahko poskrbimo za boljše hormonsko ravnovesje in boljše počutje, pa tudi za to, da je naša koža videti bolje, bolj zdravo in napeto.

  • Poskrbite za ustrezno nego obraza

Obraz je treba zaščititi pred sončnimi žarki, vetrom in drugimi dejavniki, kar lahko najbolje naredimo s kakovostno kremo. Prav tako pa ne pozabite na čiščenje obraza, ki lahko zelo pripomore k temu, da vam različne nečistoče na njej ne povzročajo nevšečnosti.

  • Uživajte kolagen

Eden od pomembnih prehranskih dodatkov, ki vpliva tudi na videz kože, pa je kolagen. Gre za beljakovino, ki vam bo pomagala zgladiti gube in poskrbeti za to, da boste videti bolj mladostno. Rezultati se običajno pokažejo že v nekaj tednih.