Masaža za lepšo kožo in manj celulita

Masaža ima številne pozitivne učinke. Glavni je seveda ta, da se na njej sprostimo, pozabimo na vsakodnevni stres ter poskrbimo za boljše počutje. Pri tem se lahko uporabljajo različne tehnike, od izbire tehnike pa je odvisno, kakšne učinke bo imela masaža na nas in na naše telo ter počutje. Drugi pozitivni učinek pa je ta, da se ob masiranju izboljša tudi krvni obtok, kar je še dodaten plus. Zakaj? Z izboljšanim ali pospešenim kroženjem krvi namreč naše celice hitreje dobijo hranilne snovi, hitreje pa se izločajo tudi toksini. To pa v veliki meri vpliva tudi na videz naše kože, na znake staranja in nastanek gub.

Nekatere tehnike pa lahko pripomorejo tudi k odpravljanju celulita, torej ne gre le za metodo, ki poskrbi za naše boljše počutje, ampak tudi za metodo, ki poskrbi za to, da smo videti bolje. Nekateri celo pravijo, da jih kakovostno izvedena masaža kar pomladi, saj se po njej ne le bolje počutijo v svoji koži, ampak so tudi videti kot prerojeni. Poleg tega pa gre za eno najbolj naravnih metod, s katero lahko poskrbite za boljši, bolj mladosten videz svojega telesa in kože ter za odpravljanje celulita, zato se to metodo vsekakor splača preizkusiti.

Pri tem je še posebej učinkovita maderoterapija, posebna masaža, pri kateri se uporablja lesene valjčke, s katerimi se poskrbi za še boljšo prekrvavitev določenih delov telesa, na katerih imate težave s pomarančno kožo ali celulitom. Po nekaj takšnih tretmajih se videz pomarančne kože zelo izboljša, prav tako se zmanjšajo maščobne obloge, koža pa postane lepšega videza.

Celulit je vsekakor težava, ki jo ima skoraj vsak – ne le ženske, ampak tudi moški. Proti njemu se lahko borimo na različne načine, vendar pa lahko že z intenzivnim masiranjem veliko naredimo za to, da ga zmanjšamo oziroma postopoma odpravimo. Poleg tega pa na tak način izboljšamo tudi krvni obtok, se sprostimo, zmanjšamo stres, okrepimo mišice ter poskrbimo za boljši spanec in boljše splošno počutje.