Vas je doletela menopavza?

menopavza

Menopavza je pomembno obdobje v življenju vsake ženske. Žal pa lahko s seboj prinese tudi različne težave, kot so vročinski valovi, hormonska nihanja, kopičenje kilogramov, zabuhlost in podobno. Če se s podobnimi težavami morda soočate tudi vi, velja razmisliti, kaj lahko naredite, da jih vsaj malo omilite ali odpravite. Obstajajo namreč tudi naravni načini, s pomočjo katerih je to mogoče.

menopavza
Menopavza – 12 naravnih korakov, kako se lahko rešite težav v menopavzi

Potek se razlikuje od ženske do ženske

Marsikatera ženska se boji, kaj ji bo prinesla menopavza, saj je o njej zagotovo slišala že marsikaj slabega. Kako bo potekala, je sicer odvisno od številnih dejavnikov, predvsem pa pri vsaki ženski poteka nekoliko drugače. Prav tako pa se od ženske do ženske močno razlikuje čas, kdaj pri kateri nastopi menopavza – pri nekaterih se to zgodi že zelo zgodaj, celo prezgodaj. V takem primeru je velikokrat za to odgovorna neurejena hormonska slika, kar pa je možno spremeniti in izboljšati.

Za lajšanje težav, ki jih prinaša menopavza

Kako premagati slabo počutje? Kaj narediti, ko nastopijo vročinski valovi? Kako si pomagati pri različnih hormonskih nihanjih? Vse to so težave, s katerimi se sooča veliko žensk. Pri tem pa velja, da je takšne težave najbolje odpravljati, še preden se pojavijo – torej z zdravim načinom življenja preprečevati, da do njih sploh pride. Zdrav življenjski slog pa zelo pomaga tudi za lajšanje vseh naštetih težav, poleg tega pa vam lahko pri tem uspešno pomagajo tudi naslednje naravne metode, kot so:

  • gibanje,
  • sproščanje,
  • izogibanju stresu,
  • zdrava prehrana,
  • pitje dovolj velike količine tekočine,
  • naravni prehranski dodatki.

Največ lahko naredite sami

Za lajšanje težav oziroma za to, da do njih ne pride, pa zagotovo največ lahko naredite prav vi sami. Čeprav vam morda manjka energije, se je vseeno pametno potruditi in najti čas za rekreacijo. Ta ima tudi sicer pozitivne učinke na nas, v meni pa je še toliko bolj pomembno, da ne pozabimo nanjo. Enako velja za zdravo prehrano in nasploh za zdrav življenjski slog. V primeru, da imate kljub temu še vedno določene težave, ki vas pestijo in ki bi jih rade premagale, pa vam lahko pomagajo naravni prehranski dodatki.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja