Električni kopalniški radiator ni odvisen od centralnega sistema ogrevanja

Vigo kopalniški radiator

Električni radiatorji so na sploh odlična rešitev za dodatno ogrevanje prostorov. Še najbolj dobrodošli so tam, kjer obstoječi radiatorji ne zmorejo zadovoljiti vseh potreb po toploti. Po drugi strani pa se takšne ogrevalne naprave lahko uporabljajo tudi kot glavni viri ogrevanja. Na lokacijah, kjer ni prisotnih drugih virov za ogrevanje, je električni radiator zagotovo prvovrstna izbira.

električni kopalniški radiator Vigo z garancijoKer so torej radiatorji na elektriko popolnoma samostojni pri svojem delovanju in so neodvisni od centralnega sistema ogrevanja, s takšno napravo zlahka lahko ogrejete ali pa dogrejete posamezne sobe, na primer počitniške hišice, študentske sobe, prav tako tudi kopalnice. Če na primer uporabljate talno gretje, je električni kopalniški radiator za ogrevanje prostora izven sezone kurjenja odlična izbira.

Na kakšen način funkcionira električni kopalniški radiator

Za radiatorje na elektriko je značilno, da so lahko napolnjeni z določenimi vrstami tekočine, na primer z mešanico vode ter glikola, z oljem. Za konvektorske pa je znano, da tekočine ne vsebujejo. Imajo namreč vgrajene električne grelnike. Z njimi lahko električno energijo na izjemno učinkovit način pretvarjajo v toploto.

Nameščanje električnega radiatorja v kopalnico ali v kakšen drug prostor uporabnikom prinaša kar precej pozitivnih učinkov. Za začetek naj omenimo, da je cena za namestitev takšne naprave veliko dostopnejša v primerjavi z montažo klasičnega radiatorja. Električni kopalniški radiator je za nameščanje sila preprost, prav tako enostavna je tudi sama uporaba.

Naprava se enostavno postavi, priključi na električno omrežje ter vključi. Ne zahteva prav posebnega vzdrževanja ali posebnega prostora za kurilnico. Sodobno zasnovani električni kopalniški radiator vam nudi tudi možnost časovnega in temperaturnega daljinskega upravljanja. Pri nekaterih lahko nastavite celo uro pričetka in konca gretja.

Kako izbrati primerno ogrevalno telo na elektriko za kopalnico

električni radiator za kopalnicoSvoj električni kopalniški radiator v prvi vrsti izbirajte predvsem glede na velikost prostora, ki ga imate na razpolago. Obenem je treba misliti tudi na moč naprave. Povprečni izračun lahko dobite tako, da prostornino prostora pomnožite s 70 W.

Kopalniški električni radiator moči 500 W je na primer primeren za prostor, ki meri osem kvadratnih metrov, in to pri dovolj dobro izoliranem objektu. Za 33 kvadratnih metrov velik prostor pa boste potrebovali radiator moči 2000 W.

V čem vse se med seboj razlikujejo električni radiatorji

Električni kopalniški radiator ni samo eden. Na trgu najdete veliko različnih modelov, ki pa se med seboj na primer razlikujejo glede:

  • na tekočino, ki jo uporabljajo za delovanje,
  • na moč,
  • izgled,
  • barvo,
  • dimenzije,
  • možnost postavitve.