Kopalniški radiator po vaši meri

kupaonski radijator Vigo
kupaonski radijator
Kupaonski radijator – Silenos-grijanje.com

Kopalniški radiator je lahko pravzaprav sila preprosta ogrevalna naprava, ki omogoča izjemno učinkovito ogrevanje prostora. Ne zasede prav veliko prostora, praviloma je precej tanek, obenem pa se ga lahko enostavno montira na katero koli steno vašega doma ali kakšnega drugega objekta. Pomembno je le to, da je v njegovi neposredni bližini vsaj ena električna vtičnica, kamor se seveda tovrstna naprava lahko hitro vklopi za samo delovanje. V tem primeru govorimo o priljubljenem električnem kopalniškem radiatorju.

Ker je torej radiator na elektriko preprost za montažo, ima ekonomične dimenzije, učinkovito ter hitro ogreje prostor, se zanj odloča veliko kupcev; tudi tisti najzahtevnejši. A pri izbiri tovrstne naprave se je posebej dobro zavedati, da obstajajo številni tipi, zato bo odločitev za najbolj primernega še toliko težja.

Ena od najpomembnejših karakteristik električnega kopalniškega radiatorja

Ena od zagotovo najbolj pomembnih lastnosti, ki jih vključuje električni kopalniški radiator, je njegova moč. Obstaja namreč precejšnja razlika med napravo moči 400 W ali 2000 W. Od izbire moči je namreč odvisno, kako dobro bo naprava ogrevala prostor, kamor jo boste namestili oziroma montirali.

Kakšno moč radiatorja na elektriko oziroma grelca torej potrebujete? Izbira je predvsem odvisna od:

  • velikosti prostora,
  • ali so v sobi prisotna še druga ogrevalna telesa oziroma drugi sistemi ogrevanja,
  • stopnje izolacije prostora,
  • kakovosti oken in njihove tesnitve,
  • povprečnih ali najnižjih zunanjih temperatur v zimskem času,
  • vrste temperature v prostoru.

Vse omenjeno izjemno vpliva na to, kako učinkovit električni kopalniški radiator potrebujete za svoje potrebe. Pred izbiro je ravno zaradi tega potrebno temeljito razmisliti o vseh naštetih dejavnikih. Nato pa se pozanimati, kateri model električnega grelca je najustreznejša izbira.

Prvovrstne lastnosti kakovostnega električnega stenskega radiatorja

kupaonske grijalice i radijatoriKupci se neredko v svoj kopalniški prostor odločijo postaviti električni stenski radiator. Poleg primerne moči je dobro, da ima tovrstna naprava tudi čim višjo energijsko učinkovitost, kar se da natančen digitalni termostat za povsem preprosto odčitavanje pa tudi nastavljanje temperature, mogoč zaklep termostata, čim tišje delovanje.

Kakovosten električni kopalniški radiator, ki ga boste namestili na steno kopalnice, zagotavlja tudi nadvse prijetno in udobno ogrevanje, in to brez izsuševanja zraka v prostoru. Omogočena je tudi dovolj učinkovita zaščita pred pregrevanjem, senzor za zaznavanje odpiranja okna, ne nazadnje še možnost nastavitve dnevnega, tedenskega ali pa nočnega režima ogrevanja.

Kakovost takšne naprave pa je seveda v veliki meri odvisna tudi od proizvajalca, ki ga boste izbrali.