Folija z mehurčki predstavlja sodobni način učinkovitega shranjevanja občutljivejših izdelkov

folija z mehurčki za zaščito

Folija z mehurčki vam je verjetno precej dobro poznana, saj ste se zagotovo z njo že kdaj rokovali. Če ste na primer po pošti naročili kakšen zelo občutljiv ali pa nekoliko manj občutljiv izdelek, je bil po vsej verjetnosti zavit v njo. Folijo ste morda tudi shranili, saj vam je tudi kasneje prišla prav. Po drugi strani pa imate morda podjetje z izdelki, ki jih pošiljate svojim naročnikom, in to ravno v mehurčkasti foliji.

folija z mehurčkiNa sploh pa folija z mehurčki za pakiranje v sodobnem svetu predstavlja izjemno učinkovit oziroma uspešen pripomoček za transport in shranjevanje najbolj občutljivih produktov. Ima reciklirane lastnosti, za okolje je izjemno prijazna, uporabniku ponuja večkratno uporabo. Široko je zastopana med podjetji, ki veliko dajo na kakovostno distribucijo svojih izdelkov. Mehurčkasta folija torej odlično poskrbi, da uničeni ali poškodovani izdelki ne bi skazili imena podjetij.

Vrhunski pakirni izdelek iz polietilena nizke gostote

Folija z mehurčki je neredko označena tudi kot vrhunski pakirni izdelek. Praviloma je narejena iz polietilena nizke gostote. Znotraj folije se nahajajo mehurčki, ki so napolnjeni z zrakom. To učinkovito blaži udarce ob transportu. Na takšen način folija odlično ščiti občutljive produkte pred poškodbami.

Na voljo je več izvedb mehurčkaste folije, na primer dvoplastna. Ta ima samo mehurček. Poznana je tudi takšna iz treh plasti, ki ji je posebej dodan še HD sloj. Na voljo je tudi več vrst gramatur folije. Izbira pa je seveda odvisna od potreb oziroma zahtev posameznika. Dodatna lastnost je tudi antistatičnost, ki daje številne aplikativne prednosti. Primerna je tudi za pakiranje nadvse občutljive elektronske opreme, saj ima sposobnost preprečevanja elektrostatične razelektritve.

Popolna prilagoditev uporabnikovim potrebam

folija za pakiranjeSeveda se folija z mehurčki ponaša s še eno izjemno prednostjo. Popolnoma se namreč lahko prilagodi uporabnikovim željam oziroma potrebam. Izbirate lahko med klasično izvedbo ali pa takšno, ki se nahaja v roli. Na voljo so tudi takšne v obliki zaščitnih blazin ali pa vrečk. Izdelajo se lahko po meri.

Folija z mehurčki se torej izbere glede na potrebe naročnika. Ključno vodilo pri izbiri pa je zagotovo občutljivost materiala, ki se ga distributira. Na voljo je torej mehurčkasta folija z različnimi velikostmi mehurčkov, debelinami, širinami rol. Tudi vrsta materiala je lahko različna. Na sploh velja, da bolj kot so izdelki občutljivi, bolj debela in po možnosti večslojna mora biti folija.