Najboljša kombinacija: vitamin D3 in K2

vitamin d3 in k2

Imate težave z zobmi? Potem sta vitamin D3 in K2 najboljša kombinacija za vas, ki vam lahko pomaga rešiti vaše težave. Izboljša lahko vašo zobno sklenino in naredi vaše zobe veliko močnejše. Ta izjemna kombinacija namreč poskrbi za boljšo absorpcijo kalcija v telo, kar odlično vpliva na zobe. Zobje namreč potrebujejo kalcij, a to, da uživamo hrano, ki ga vsebuje, še ni dovolj za to, da bi ga dobili. Zato si velja pomagati s to edinstveno kombinacijo, ki pomaga pri absorpciji kalcija. To pa je dobro ne le za vaše zobe, ampak tudi kosti.

Poskrbite za manj težav z zobmi

Vitamin d3+k2Kombinacija, ki jo tvorita vitamin D3 in K2, zelo koristi zobem. Slednji namreč potrebujejo veliko kalcija, pomanjkanje tega minerala pa lahko negativno vpliva na zobe in povzroča različne težave z njimi. Če imate težave z zobmi, velja torej poizkusiti z jemanjem te edinstvene kombinacije. S tem boste svoje zobe naredili bolj močne in se izognili težavam z njimi.

Naredite svoje kosti bolj močne

Močne kosti nam omogočajo lažje gibanje in manj poškodb. Še posebej pa je močne kosti pomembno ohranjati v starosti, saj s staranjem kosti postopoma postajajo vedno bolj krhke, zmanjša pa se tudi njihova gostota. To lahko vodi v pogostejše poškodbe in celo zlome, ki se tudi vedno težje in počasneje zacelijo. Če to hočemo izboljšati, za to lahko poskrbimo s pomočjo kalcija.

Kalcij je namreč pomemben mineral, ki ga lahko naše telo dobi iz hrane. Zaradi tega je zelo priporočljivo uživati mleko in mlečne izdelke, vendar pa to pogosto ni dovolj. Marsikdo ima kljub uživanju dovoljšne količine mleka in mlečnih izdelkov v telesu lahko veliko premalo kalcija, da bi tega lahko koristilo.

Zakaj in kako je to možno?

trdne kostiKer nam samo uživanje hrane, ki vsebuje ta mineral, prav nič ne koristi, če se kalcij pri tem tudi ne absorbira v naše telo. Pogosto se to ne zgodi, saj telesu primanjkuje snovi, ki skrbijo za njegovo absorpcijo oziroma prehajanje v telo. Med takšnimi snovmi sta tudi vitamin D3 in K2. Pri tem pa je pomembno, da ima zelo na razpolago oba in to v dovolj veliki količini, sicer ne moreta poskrbeti za to, da bi se kalcij iz hrane lahko absorbiral. Zato si v primeru, da vaše kosti niso dovolj močne ali bi jih radi okrepili, lahko pomagate prav s to kombinacijo.