Folija stretch za različne namene

Raztegljiva folija stretch se vsekakor lahko uporablja v številne namene. Uporablja se lahko tako za pakiranje tovora, izdelkov, plastenk pijače, bal sena oziroma krme v kmetijstvu, v prehranski industriji in tudi še marsikje drugje. Obstaja zelo veliko vrst, med katerimi lahko izbiramo, tako, da lahko izbiro popolnoma prilagodimo svojim potrebam in najdemo primerno rešitev zase in za izdelke, ki jih želimo pakirati na tak način. Prav zaradi tega je takšna folija dandanes eden od najbolj uporabljenih materialov za pakiranje, saj lahko vanjo ovijemo praktično karkoli, ne glede na vrsto, obliko, velikost itd.

Pakiranje izdelkov, živalske krme in še česa

Kot že rečeno, se lahko raztegljiva folija stretch uporablja v številnih različnih panogah, saj je zagotovo vsestransko uporabna. Zelo je praktična, ekonomična in omogoča dobro zaščito izdelkov, kakršni koli že ti so. Običajno je prozorna, tako, da je pakiran izdelek dobro viden skoznjo, lahko pa je tudi drugih barv. Takšna je recimo tista, ki se uporablja v kmetijstvu oziroma pri baliranju. Na tak način je krma oziroma seno lahko shranjeno kar na prostem in tam počaka na to, da bo čas za njegovo uporabo.

Vse to skupaj je zelo poenostavilo kmetijsko dejavnost, ki danes zaradi novih možnosti spravila in shranjevanja poteka popolnoma drugače kot nekoč. Prav tako pa so ekonomični načini pakiranja poenostavili tudi transport in skladiščenje mnogih izdelkov ter različnih vrst tovora, ki so tako veliko bolj zavarovani pred različnimi zunanjimi dejavniki.

Različne možnosti za pakiranje

Razlike med različnimi vrstami se kažejo tudi v dimenzijah, predvsem pa v debelini, ki vpliva na to, kako je določena vrsta odporna na morebitne poškodbe. Obstaja pa tudi posebna folija stretch z luknjicami, ki se uporablja večinoma predvsem v prehranski industriji za pakiranje še toplih izdelkov oziroma tistih izdelkov, ki ne smejo biti čisto nepredušno pakirani.

Sicer pa se na tak način lahko pakira tako ročno kot strojno, odvisno od tega, za kakšen izdelek ali tovor gre in kakšna je njegova velikost ter teža. Strojno pakiranje zagotovo še bolj poenostavi celoten proces pakiranja, vendar pa je pri manjših izdelkih lahko tudi ovijanje z ročnim odvijalnikom zelo preprosto in z nekaj vaje tudi zelo hitro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja